Alaplapi szintű laptop javítás

A kulisszák mögött

Minden munkaterületen léteznek olyan alapelemek, amelyek elengedhetetlenek a minőségi munkához. Ezek egységesen, és összességében határozzák meg a kívánt végeredményt. Egyik sem hagyható el, és nem lehet egyiket a másik rovására érdemben kiemelni. Az alaplapi szintű javításoknál is léteznek ezek a feltételek, alább részletezzük, melyek ezek a minőséget garantáló eszközök a mi szervizünkben.

Prémium minőségű segédanyagok

Folyasztószer

Az iparágban használt csúcskategóriájú, "no clean" folyasztószerrel dolgozunk, amely garantálja, hogy a forrasztási ciklusban, és azt követően ne forduljon elő korrózió, átvezetés, elektrokémiai migráció (pontos meghatározás a lábjegyzetben* olvasható). Ez a folyamat röviden összefoglalva, amikor két vezetőszál között a rossz minőségű folyasztószer maradványa és a levegőből kicsapódó páratartalom kölcsönhatására zárlat alakul ki.
Az alacsony hatásfokú, olcsóbb flux sok maradékot hagy, ami a felsorolt veszélyeket hordozza magában.

 

Többek között ezért is a minőségi, hatékony flux alkalmazása mellett maradtunk, bár ez kétségkívül költségesebb.

*Elektrokémiai migráció, amikor két vezetőpálya közötti szigetelőrétegben a a jelenség számára kedvező hőmérsékletű levegő páratartama reakcióba lép a forrasztási segédanyag maradványaival, amely folyamat végeredményeképpen rövidzár alakul ki. A vezetőszálak közötti migrációt dendritnek nevezik.

 

Hővezető paszta

Általában a processzorok hűtése a működésük hatásfokának a fenntartásáért, illetve azok élettartamának meghosszabbításáért is közreműködnek. Fontos a felhasznált hővezető anyag minősége, de ez csupán egy összetevő a számos tényező között.

Ennek a fontos összetevőnek, mint közvetítő anyagnak a folyamatos hőmérsékleti sokkhatás, és ingadozás ellenére állandó és egyenletes hőelvezetési képességgel kell rendelkeznie éveken keresztül. A készülékek élettartamának meghosszabbítása érdekében 2 évente erősen javallott a karbantartásuk.

Szervizünkben az elérhető legjobb minőségű hővezető pasztát használjuk, melynek anyagállaga minden körülmény között homogén marad, nem bomlik összetevőire. Így teremtjük meg a többi összetevővel együtt a lehető legjobb körülményeket a készülékek processzorai számára. Ennek célja nem kevesebb annál, hogy a - karbantartásokat és javításokat követően - lehető leghosszabb ideig nyújtson készüléke a tőle várható legjobb teljesítményt.

Professzionális célszerszám

Szervizünkben használt forrasztóállomásunk szabályozóköre úgynevezett öntanuló PID algoritmust használ, ami garantálja, hogy nem keletkezik váratlan hőmérséklet túllövés-megugrás. A forrasztandó alkatrész egyenletesen mindig azt a hőmérsékletet kapja a fűtőelemektől, ami a szoftveres felületen beállításra került.

Ezzel azonban még nem teljes a kép. Elengedhetetlen ebben a folyamatban azt a körülményt figyelembe venni, hogy a magas hőmérséklet hatására minden nyomtatott áramkör kisebb-nagyobb mértékben deformálódhat. A torzulás megelőzése érdekében minden alaplapnál egyedi tervezésű és gyártású, speciális rögzítési pontokat kell alkalmazni.

Kérésre árajánlatot adunk, megtervezzük, és legyártatjuk, a megfelelő keretet. Szervizünkben egyedi alaplap javíttatására is lehetősége van.

Szakértelem

Professzionális technológia alkalmazásához nélkülözhetetlen a felkészült csapat. Szervizünkben a minőségi eszközök és korszerű berendezések mellett, olyan évtizedes tapasztalattal rendelkező, naprakész tudású szakemberek dolgoznak, akik elkötelezettek a szakmájukban. Cégünk kiemelt figyelmet fordít a munkatársak fejlesztésére is. Oktatásokat, szakmai továbbképzéseket szervezünk, hogy a szervizben minden folyamat, és résztevékenység minőségén javítsunk. Nyitottak vagyunk az újításokra, az egyéni elképzelések megvalósítására is. Ennek érdekében rendszeres felülvizsgálatot tartunk az alkalmazott technológiák, és a logisztika terén is, hogy minden folyamatot pontos tervezéssel, precízen valósítsunk meg ügyfeleink megelégedésére.

Kérdezzen szakértőnktől: (+36)30-910-5327