Lassú a géped? Bízd szakértőnkre!

Bizonyára veled is megesett már, hogy a számítógép nagyon lassan, akadozva nyit meg egy-egy programot, vagy weboldalt. Ha eználad  ritkaság, vagy nem találkoztál még ilyennel, akkor felesleges tovább olvasnod.
Ha gyakran tapasztalsz ilyet, akkor érdemes leellenőrizni a készülék több szoftveres és fizikai építőelemét.

Vegyük sorra a lehetőségeket!

Szoftveres karbantartás

Operációs rendszer karbantartása, újratelepítése

A legfontosabb, hogy a számítógép megfelelő tárterületet kapjon, ahol biztosítva van a programok futásához a hely. Ezt a C:/ meghajtóra jobb kattintással felugró helyi menü tulajdonságok pontját választva lehet ellenőrizni. Ha 10% körüli szabad helyet ír ki, csoda, hogy működőképes a rendszer. Helyet kell felszabadítani.

A zökkenőmentes működéshez szükségessé válhat az operációs rendszer újratelepítése is. Ehhez fontos felmérni azt is, hogy a készülékünk melyik kiadást támogatja, és melyik a legmegfelelőbb választás, hogy optimális felhasználói élményt nyújtson számunkra.

Meg kell nézni a rendszer indulásával automatikusan induló programok listáját, és csak azokat kell megtartani, amiket valóban folyamatosan használsz.

Szükséges időnként karbantartani a lemezterületet. Erre az operációs rendszernek is van saját erre a célra kialakított programja, de használhatsz más programokat is.

A rendszer működésében érdemes a rendszer átmeneti tárolóját időnként kiüríteni. A böngésző sütijeit is ki kell alkalmanként gyomlálni.

Biztonsági felülvizsgálat

A biztonságos működéshez fontos a megfelelő víruskereső program beszerzése. Léteznek ingyenes alkalmazások, de vannak komoly összegért beszerezhetők is. Azt azért nem mondhatjuk, hogy mindegy melyiket választod, mivel ezek között komoly különbségek mutatkoznak. Gyakran fordul elő, hogy egy ártalmatlannak látszó alkalmazás olyan kéretlen tartalmat telepít, amit csak komoly kutatás után lehet lokalizálni.

Hardveres karbantartás és fejlesztés

Ahogyan az autókban évente, vagy bizonyos kilométer megtétele után kötelező olajat szűrőket és egyéb alkatrészeket cserélni, úgy a számítógépek esetében is vannak ilyen szükségszerű beavatkozások.

Teljes gépbelső pormentesítés

A készülék megfelelő működéséhez biztosítani kell az optimális körülményeket. Évente, félévente fontos pormentesítenünk a gép belsejét, hogy a levegő szabad áramlásával a processzorokban keletkező hőmennyiséget hatékonyan elvezesse az integrált ventilátoros hűtés.

Hőelvezető közvetítőanyag csere

Ezen felül fontos a hő elvezetésében kulcsszerepet játszó közvetítő anyag, a hővezető paszta rendszeres kicserélése is, mivel ez az anyag folyamatosan magas hőmérsékletnek van kitéve, ezzel biztosíthatjuk, hogy megfelelően tegye a dolgát.

 

Vedd fel szakértőnkkel a kapcsolatot most: (+36)30-910-5327