Laptop szerviz

Elromlott a laptopod? Mit tapasztalsz?


 

Lefagy

 

Többrétű hiba. Valószínűleg az egyik legnezebb ezt a jelenséget kiszűrni, hiszen bármelyik komponensünk hibázása okozhatja. Ezen felül lehet egy álltaláunk telepített szoftver is okozhat fagyást.

 

Nem tölt

 

Több dolog jöhet szóba. Első körben érdemes megnézni a tápunkat.

Ha az megfelelően működik, akkor forduljon szakemberhez, könnyen lehet alaplap szintű probléma.

 

Kikapcsol

 

Lehet hibás akkumulátor, esetleg tápegység. Ha ez a kettő rendben van, akkor sajnos valamelyik hardverünk lesz a hibás. Ez lehet alaplap, memória, tápegység...Komplex probléma.

 

Hangos, felzúg

 

Elég álltalános probléma. Kiszáradt hővezető paszta, illetve por okozhat ilyet. Rossz esetben egy eltört ventilátor lapát is okozhat ilyet.

 

Nem ad képet

 

Érdemes megnézni, hogy megfelelően van e csatlakoztatva a monitor. Amennyiben a monitorral minden rendben, akkor a képfeldolgozó egységgel lesz probléma.

 

Be sem kapcsol

 

Ismét egy többrétű hiba. Okozhatja tápegység, alaplap, rövidzárlat, és sok más egyéb.

Meg kell találni, hogy melyik alkatrészünkkel van a hiba. Ez mindenféleképpen hardveres hiba.

 

Csíkozódik

 

Ez egy sajnálatos eset. Ilyenkor szinte minden esetben a videókártyával lesz a probléma. Nagyon ritka esetben okozhatja elavult illesztőprogram, esetleg annak hiánya, de álltalában inkább sérült alkatrészről beszélhetünk. Ne csüggedjen, sok esetben javítható!

 

Kék halál

 

Az Windows így kommunikálja felénk, hogy baj van. Nagyon ritka esetben csak egy illesztőprogram akad össze, de általában a gépünk egyik alkatrésze okozza a hibát.

Ez lehet alaplap, merevlemez, memória...gyakorlatilag bármelyik komponensünk okozhat ilyen hibát.

 

 

 

Fura, kattogó hangot ad

 

Amennyiben nem a CD olvasótól jön a hang, és fontos adatok vannak a gépén, akkor mihamarabb mentse le az adatait! A merevlemeze meghibásodott. Jobb esetben nem károsult még teljesen, ha le tudja menteni az adatait, akkor tegye meg minnél gyorsabban. Amennyiben erre nincs mód, akkor állítsa le a készüléket, és minnél hamarabb forduljon szakemberhez.

 

Nem működik egy csatoló

 

Igen, sajnos ilyen is előfordulhat. Mondjuk kiporszívózta a gépét(ilyet ne csináljon!), hozzá ért a fémcső egy alaplapi alkatrészhez, ezáltal okoz(hat)ott egy zárlatot. Szerencsés esetben "csak" egy-két dolog nem működik az alaplapunkon. Ilyenkor beszélhetünk hibás csatoló felületről.

Alaplapi szintű javításokról bővebben speciális BGA javításokkal foglalkozó cikkünkből ide kattintva tájékozódhatsz

 

 

Vegye fel a kapcsolatot szakértő munkatársunkkal, aki örömmel áll rendelkezésére!

(+36)30-910-5327